shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

SPEZZATO STYLE

Spezzato όπως λέμε σπασμένο. Το spezzato στυλ είναι η πρακτική του συνδυασμού διαφορετικών κομματιών ενός κοστουμιού ή όπως το έχετε ακούσει να το λέμε, mix & match.
Spezzato λοιπόν, καθώς «σπάμε» τα ρούχα μας για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο. Ας υποθέσουμε πως έχουμε ένα μπλε και ένα γκρι κοστούμι, τα βασικά δηλαδή που υπάρχουν σε μία ανδρική γκαρνταρόμπα. Αν φορέσουμε το σακάκι από το μπλε κοστούμι και το παντελόνι από το γκρι κοστούμι, αμέσως προκύπτει ένα τρίτο σύνολο που μπορεί να ενταχθεί στο καθημερινό μας ντύσιμο. Επίσης αν έχουμε ένα λευκό παντελόνι και το φορέσουμε με το σακάκι του μπλε κοστουμιού αμέσως προκύπτει ένα ακόμη ντύσιμο και αντίστοιχα αν φορέσουμε το blazer μας με το παντελόνι του γκρι κοστουμιού.

useful tips

Χρησιμοποιώντας ξεχωριστά τα μέρη των κοστουμιών μας μεταξύ τους, αλλά και με μεμονωμένα κομμάτια, αυξάνουμε τα σύνολα και τα ντυσίματά μας. Πέραν του πρακτικού θέματος (περισσότερα ντυσίματα με λιγότερα ρούχα), είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασκηθείτε στην τέχνη του spezzato και των συνδυασμών. Ξεφεύγοντας από την «ασφάλεια» του κοστουμιού θα μάθετε σιγά σιγά τι σας πάει στο μάτι, τι σας αρέσει και τι όχι και θα επιτύχετε ένα αποτέλεσμα ξεχωριστό και κομψό.