shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

DERBY & OXFORD ΠΑΠΟΎΤΣΙΑ

Τα Derby και τα Oxford είναι τα πλέον διαδεδομένα ανδρικά παπούτσια που κλείνουν με κορδόνι. Γενικώς υπάρχει μία σύγχυση περί του ποια παπούτσια λέμε derby και ποια oxford, καθώς και τα δύο έχουν την ίδια καταγωγή και για πολλούς άνδρες είναι ίδια.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ

sHORT STORY

Ξεκινώντας από τη χρήση τους, τα oxford θεωρούνται πιο επίσημα από τα derby. Τα derby είναι καθημερινά παπούτσια και όταν έχουν διακόσμηση brogues θεωρούνται ακόμη πιο casual. Το oxford είναι πιο επίσημα και οι συνηθισμένες τους εκδόσεις είναι wholecut ή με cap toe. Όταν έχουμε διακόσμηση brogues τότε κατεβαίνουν ένα σκαλί κάτω σε επισημότητα. Όπως λένε και οι Βρετανοί: «Όσο λιγότερο φλύαρο είναι ένα ζευγάρι παπούτσια, τόσο πιο επίσημο είναι».

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ

ALSO NOTE

Στα τεχνικά μέρη, η πιο βασική διαφορά είναι στο σύστημα δεσίματος. Στα derby, το σύστημα δεσίματος είναι ανοικτό στο μπροστινό μέρος, ενώ στα oxford κλειστό και με αυτόν τον τρόπο τα ξεχωρίζουμε.
Αυτό σημαίνει πως στα derby, τα quarters του παπουτσιού (τα πλαϊνά δηλαδή μέρη) είναι ραμμένα επάνω στο vamp του παπουτσιού, ενώ στα oxford είναι ενιαίο κομμάτι δέρμα. Για αυτό και τα derby είναι λίγο πιο άνετα για άνδρες με μεγάλο cou de pied.

επιλέξτε το δικο σας

Your call

Αν πρέπει να επιλέξετε, ένα καφέ derby με διακόσμηση brogues για καθημερινό και ένα μαύρο oxford με cap toe για βραδινό είναι μία καλή αρχή για την γκαρνταρόμπα σας.

Επιλέξτε το δικό σας