shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

rex γιακασ

Το κολάρο rex συγκαταλέγεται στους spread γιακάδες στους γιακάδες δηλαδή στο κουμπί σχηματίζουν αμβλεία γωνία και οι μύτες τους τείνουν προς τα πέτα του σακακιού. Αλλιώς λέγεται και Windsor, αφού έχει βρετανική προέλευση και μάλιστα δημιουργήθηκε για τον Δούκα του Windsor, αυτόν που επινόησε τον φαρδύ ομόνυμο κόμπο και χρειαζόταν ένα κολάρο spread για να αναδεικνύεται ο στιβαρός του κόμπος. Στην πορεία του ρούχου και της μόδας αγαπήθηκε και από τους Ιταλούς και προέκυψε και μία παραλλαγή του, ο Italian γιακάς, ο οποίος φυσικά έχει πολύ μικρή διαφορά με τον rex.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ

ΜΙα πρωτη ματια

Το «στήσιμό» του είναι πιο αρμονικό από αυτό του κλασικού κολάρου, αφού οι μύτες αγκαλιάζονται από τα πέτα του σακακιού όταν είναι κλειστός και δεν ξεχωρίζουν. Το ίδιο ισχύει και όταν είναι ανοικτός στα δύο πρώτα κουμπιά.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ

ALSO NOTE

Το rex κολάρο αν και δημιουργήθηκε για dress shirts, τον χρησιμοποιούμε και σε casual πουκάμισα αντικαθιστώντας τον button down. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να το φορέσουμε πιο εύκολα με ένα σπορ σακάκι.

επιλέξτε το δικο σας

HINT

Ο rex γιακάς ενδείκνυται με γραβάτες δεμένες με πιο χονδρούς και στιβαρούς κόμπους, όπως ο Windsor και ο half-Windsor, για να «γεμίζει» το κενό που δημιουργεί η αμβλεία γωνία μεταξύ των γιακάδων.

Επιλέξτε το δικό σας