shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

LOAFERS

Ένα κλασικό ζευγάρι παπούτσια, διαχρονικό και θα υπάρχει τουλάχιστον ένα σε όλες σχεδόν τις γκαρνταρόμπες των ανδρών, είναι τα loafers. Τα loafers διακρίνονται από τον «εύκολο χαρακτήρα» τους, είναι δηλαδή ευπροσάρμοστα σε κάθε σχεδόν look αφού υπάρχουν αρκετά είδη και στυλ και μπορούν να συνδυαστούν με κάθε ντύσιμο.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα loafers ξεκίνησαν πριν από αιώνες στην Αμερική. Οι native Americans ήταν από τους πρώτους που έφτιαξαν slip-on παπούτσια που ονομάζονταν μοκασίνια. Αυτά τα μοκασίνια τα διακοσμούσαν με χάντρες και υφασμάτινα φουντάκια και δημιουργούσαν εξαιρετικά και πρωτότυπα παπούτσια. Αυτά τα παπούτσια τα είδε ένας Άγγλος υποδηματοποιός, ο Raymond Lewis Wildsmith.

ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Ο Wildsmith εμπνευσμένος από τα μοκασίνια των Natives, έφτιαξε ένα slip-on ζευγάρι για το Βασιλέα Γεώργιο τον Ε’ της Αγγλίας, για να τα φορά ως ένα άνετο παπούτσι για το σπίτι. Μετά από χρόνια εξέλιξης και αμέτρητες αντιγραφές, τα loafers υιοθετήθηκαν από τους Αμερικανούς που ξεκίνησαν να τα φορούν με lounge suits (πρωινά, λιγότερο επίσημα κοστούμια) στη δεκαετία του ’20 και του ’30.

Σημερα

Έτσι τα loafers ξεκίνησαν να παίρνουν μία πιο επίσημη μορφή και θέση στην  γκαρνταρόμπα κάθε Gentleman. Τα old time classic penny loafers, τα fashionable tassels, τα ιδιαίτερα horse bit ή τα αγαπημένα από όλους driving, σε δέρμα ή suede, υπάρχουν πολλές επιλογές για κάθε στυλ.

Επιλέξτε το δικό σας

More Gentlemen's Journal posts