shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Μάλλινα υφασματα

Το μάλλινο ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένο το κοστούμι Portobello’s που μόλις αγοράσατε, έχει ξεκινήσει από τα βοσκοτόπια της περιοχής Biella, στη βόρειο Ιταλία κοντά στις Άλπεις. Εκεί βόσκουν τα πρόβατα που μας δίνουν μοναδικής ποιότητας μαλλί, από το οποίο όλες οι μεγάλες υφαντουργικές μονάδες παράγουν εξαιρετικής ποιότητας υφάσματα.

Το μαλλί που συλλέγεται μία φορά το χρόνο από τα πρόβατα της περιοχής περνάει από διάφορα στάδια επεξεργασίας. Αφού πλυθεί και λαναριστεί για να γίνουν οι ίνες ομοιογενές υλικό, περνά στη διαδικασία του γνεσίματος όπου η αφρώδης μορφή μεταμορφώνεται σε νήμα.

sHORT STORY

Στη σύγχρονη βιομηχανία η διαδικασία αυτή γίνεται από αυτοματοποιημένες μηχανές, παράγοντας διαφορετικές ποιότητες νήματος, αναλόγως με το πρωταρχικό υλικό και με τον αριθμό στροφών ανά ίντσα (στρίψιμο). Όσο περισσότερο στριμένο και κατά συνέπεια λεπτότερο είναι το νήμα, τόσο πιο κατάλληλο είναι για ανθεκτικά υφάσματα και λέγεται στημόνι· το πιο αραιό στρίψιμο αποδίδει πιο ντελικάτο και αέρινο νήμα, το λεγόμενο υφάδι, κατάλληλο για πλέξιμο. Το τελικό προϊόν αυτής της διαδικασίας είναι οι λεγόμενες κελέβες, μεγάλες κουλούρες -τρόπον τινά- συνεχούς νήματος, το οποίο στη συνέχεια βάφεται και κατόπιν τυποποιείται για πώληση ή απευθείας χρήση από τις βιοτεχνίες.

Important Info

Μετά το βάψιμο γίνεται η μέτρηση της ίνας κατά τους διεθνείς κανονισμούς για το χαρακτηρισμό “S” και τον αριθμό του (δείτε τον οδηγό μας). Σε άλλα υφάσματα γίνονται και προσμίξεις του μαλλιού με μετάξι, βαμβάκι ή λινό και τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται και η προσθήκη ενός πολύ μικρού ποσοστού (2-3%) ελαστίνης.

Back to You

Τα τόπια από τα μάλλινα υφάσματα καταλήγουν στο Portobello’s, αφού συνεργαζόμαστε με τις πλέον γνωστές και μεγάλες ιταλικές εταιρείες υφασμάτων. Αυτά αποτελούν το υλικό από το οποίο ράβονται τα κοστούμια και τα σακάκια μας και σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό και τα πατρόν της εταιρείας μας, σας παρουσιάζουμε ρούχα εξαιρετικής ποιότητας με μοντέρνες γραμμές και κοψίματα.