Άρθρο: ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ.

ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ.
Πολλές φορές έχει γίνει η συζήτηση για το μήκος του σακακιού, των μανικιών και του παντελονιού. Με μία γρήγορη ματιά στο δρόμο, βλέπουμε τα πάντα! Άνδρες που φορούν ένα παντελόνι και τα μπατζάκια σέρνονται, μανίκια που σκεπάζουν τα χέρια ή σακάκια που είναι τόσο κοντά που δεν καλύπτουν τους γλουτούς. Πού λοιπόν πρέπει να τελειώνει ένα σακάκι, ένα μανίκι ή ένα μπατζάκι;
Για το μανίκι ισχύει ο κανόνας των δύο δακτύλων. Το μανίκι του σακακιού πρέπει να τελειώνει δύο δάκτυλα πιο ψηλά από εκεί που τελειώνει η μανσέτα του πουκαμίσου. Αυτός ο κανόνας μας έρχεται από παλαιότερες εποχές. Οι κύριοι συνήθιζαν να επιδεικνύουν με αυτόν τον τρόπο τις καθαρές τους μανσέτες καθώς αυτό έδειχνε ότι ανήκουν στην upper class (σε αντίθεση με την κατώτερη τάξη που έκανε τις κατ’ εξοχήν χειρονακτικές εργασίες). Από τον πόλεμο των τάξεων λοιπόν, φθάσαμε σε αυτή τη στυλιστική λεπτομέρεια που όμως κάνει ιδιαίτερη διαφορά.
Πράγματι, είναι πολύ πιο «νόστιμο» να φαίνεται η μανσέτα μας,είτε φορούμε μανικετόκουμπα, είτε όχι. Το μανίκι που φθάνει ως τα δάκτυλα είναι άκρως αντιαισθητικό. Άλλωστε, αν κρυώνει το χέρι μας υπάρχουν ωραιότατα γάντια, δε χρειάζεται να τα έχουμε δύο σε ένα.
Σε ότι αφορά στο μάκρος του σακακιού έχουμε ένα θέμα τα τελευταία χρόνια… Τα πολύ κοντά σακάκια, πάνω από τους γλουτούς, είναι αντιαισθητικά. Μερικές φορές είναι τόσο κοντό το σακάκι που μοιάζει να είναι γυναικείο. Να μην αναφερθούμε και σε αυτούς που έχουν παραπάνω οπίσθια και επιλέγουν ένα κοντό σακάκι και το αποτέλεσμα είναι κάθε άλλο παρά κομψό. Το σακάκι πρέπει να τελειώνει, εκεί που τελειώνει ο γλουτός. Τα οπίσθιά μας πρέπει να είναι καλυμμένα. Επιτρέπεται ένα με δύο δάχτυλα παραπάνω ή παρακάτω. Μέχρι εκεί όμως. Κάθε άλλο υπερβαίνει τα όρια του κομψού και έχουμε τα αποτελέσματα που βλέπουμε στο δρόμο με πολύ κοντά και με πολύ μακριά σακάκια.
Πιο παλιά έλεγαν, το μπατζάκι πρέπει να καλύπτει το τακούνι του παπουτσιού. Ήταν πιο φαρδιά τα παντελόνια και μπροστά έκανε δύο με τρεις σούρες πάνω στο παπούτσι. Ήταν και λίγο επικίνδυνο, αφού θα μπορούσε κάποιος να το πατήσει με μοιραία, για το παντελόνι, αποτελέσματα. Το μπατζάκι σίγουρα δε χρειάζεται να καλύπτει το τακούνι. Ένα κλασσικό παντελόνι μπορεί απλά, να σκεπάζει το παπούτσι μας ή να κάνει το πολύ μία σούρα. Αυτό μπορεί να αφορά και σε μπατζάκι με ρεβέρ ή χωρίς. Μία ακόμη περίπτωση είναι να τελειώνει πάνω από το παπούτσι, συνήθως στον αστράγαλο. Και στις τρεις περιπτώσεις το αποτέλεσμα μπορεί να είναι κομψό και αποδεκτό, αρκεί να δίνουμε στο κατάλληλο παντελόνι το κατάλληλο μήκος και πάντα σύμφωνα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να δώσουμε.
Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι όλα τα παραπάνω να τα προσαρμόσουμε καταρχάς στο σωματότυπό μας. Εξίσου σημαντικό είναι και κάτι ακόμη: δεν πήραμε ένα σακάκι ή ένα παντελόνι και απλώς το φορέσαμε όπως ήταν, αλλά δώσαμε σημασία να φτιάξουμε τις λεπτομέρειες και να το φέρουμε στα μέτρα και στο γούστο μας.
Επισκεφθείτε ένα κατάστημα Portobello’s και συμβουλευθείτε το εξιδεικευμένο προσωπικό μας.