shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: ΚΟΤΛΕ, ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ

ΚΟΤΛΕ, ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ

ΚΟΤΛΕ, ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ

Αν υπάρχει ένα ύφασμα που θυμίζει περισσότερο από όλα χειμώνα, είναι το κοτλέ!
Το κοτλέ είναι είδος βελούδινου υφάσματος με ανάγλυφες διαμήκεις ρίγες. Κατ' επέκτασιν έτσι ονομάζεται και το ρούχο το οποίο είναι φτιαγμένο από το ύφασμα αυτό, όπως κοτλέ παντελόνι ή κοτλέ σακάκι.

Το ύφασμα κοτλέ πρωτοφτιάχτηκε στη Γαλλία, από όπου προέρχεται η ονομασία του, αν και οι Βρετανοί διεκδικούν και αυτοί την καταγωγή του. Από το μεσαίωνα και τα Γαλλικά ανάκτορα, σιγά σιγά έφθασε και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ελλάδα παντελόνια και σακάκια κοτλέ πρωτοφτιάχτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ‘70. Αν και οι απόψεις διίστανται για την καταγωγή του, αναμφισβήτητα μία εμφάνιση με κοτλέ είναι συνδεδεμένη με το British look και την αγγλική ύπαιθρο.

Το ύφασμα κοτλέ βγαίνει σε 3 τύπους, το ψιλό, το μεσαίο και το χοντρό. Το κοτλέ δίνει στην αφή την αίσθηση του μαλακού και απαλού υφάσματος, όπως το βελούδο. Έχει μία ιδιαίτερη λάμψη και ένα ρούχο από κοτλέ δείχνει πιο εκλεπτυσμένο.

Στην ανδρική ένδυση, το κοτλέ, πρωταγωνιστεί με σακάκια και παντελόνια. Είναι ιδανικό για καθημερινή ένδυση το χειμώνα, καθώς είναι ζεστό χωρίς να είναι βαρύ και είναι άνετο για πολύωρη χρήση.

Το κοτλέ είναι εύκολο στους συνδυασμούς με τα υπόλοιπα ρούχα. Ένα σακάκι συνδυάζεται με μάλλινο παντελόνι, βαμβακερό ή denim. Ανάλογα με το παντελόνι δίνουμε και το ανάλογο ύφος στην εμφάνισή μας. Με πουκάμισο και γραβάτα (κατά προτίμηση πλεκτή), με πουκάμισο και πουλόβερ ή με ζιβάγκο.
Με το κοτλέ σακάκι δεν ξεχνάμε τον κανόνα που ισχύει για κάθε σακάκι, άρα δεν παραλείπουμε να φορέσουμε μία ποσέτ.

Το κοτλέ παντελόνι μπορούμε να το συνδυάσουμε με μάλλινο σπορ σακάκι, blazer, παλτό, καμπαρντίνα ή μπουφάν, ανάλογα την εμφάνιση που θέλουμε. Μπορεί, λοιπόν, να κυμανθεί από τη smart εμφάνιση έως την casual.
Συνδυάζουμε με derby –κατά προτίμηση- παπούτσια και έτσι ενισχύουμε το βρετανικό στυλ που δίνει ούτως ή άλλως το κοτλέ στην εμφάνισή μας. Εξάλλου, τα derbies είναι το κατάλληλο παπούτσι για μία χειμωνιάτικη εμφάνιση.

Μπορείτε να συμπληρώσετε την εμφάνισή σας με ένα γιλέκο για να έχετε mix and match αποτέλεσμα το οποίο θα αναδείξει τις στυλιστικές σας δυνατότητες.

Προτιμήστε και φέτος το Χειμώνα το κοτλέ! Ένα ρούχο με λάμψη, απαλό, εκλεπτυσμένο και «πλούσιο», με τη βελούδινη αίσθηση που θα κάνει dress up σε κάθε καθημερινή και casual εμφάνισή σας!