shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: ΤΑ 10 ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

portobello's summer 2023 collection

ΤΑ 10 ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Λάθη στην εμφάνισή μας μπορεί να κάνουμε όλοι. Οι κανόνες στο ντύσιμο δεν είναι για να ακολουθούνται με θρησκευτική ευλάβεια και φυσικά το στυλ είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Όμως, κάποιοι κανόνες πρέπει να ισχύουν και κάποια λάθη καλό είναι να τα αποφεύγουμε. Παρακάτω θα διαβάσετε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνδρες και αν εντοπίσετε έστω και ένα ότι το κάνετε, προσπαθήστε να το αποφύγετε την επόμενη φορά.

  1. Dress πουκάμισο έξω από το παντελόνι με (ή και χωρίς) σακάκι.Ένα dress πουκάμισο δε φοριέται ποτέ έξω από το παντελόνι και ειδικά με σακάκι. Μία μόδα κάποιων δήθεν cool τύπων που ήθελαν να είναι και ντυμένοι και χύμα… Καλύτερα να διαλέξετε πλευρά, αν θα είστε ντυμένοι ή χύμα, γιατί και τα δύο μαζί δε γίνονται. Εξάλλου το αποτέλεσμα είναι τόσο αντιαισθητικό που μιλάει από μόνο του.
  2. Μπλουζάκι με λαιμόκοψη μέσα από ξεκούμπωτο πουκάμισο. Δε φοράμε ποτέ ένα εσωτερικό μπλουζάκι που φαίνεται μέσα από το πουκάμισό μας. Αν χρειάζεται να φοράμε, βάζουμε με V neck, ώστε να μην ξεχωρίζει. Εννοείται πως δε φοράμε μαύρα, γκρι ή οτιδήποτε άλλο χρώμα για να φαίνεται από το πουκάμισο… so not cool!
  3. Μακριά παντελόνια. Ένα μακρύ παντελόνι, που σουρώνει δύο και τρεις φορές πάνω στο παπούτσι μας φαίνεται ξένο πάνω μας… Καλό είναι το κοντύνουμε όσο χρειάζεται, ώστε να είναι στα μέτρα μας. Το ίδιο και τα jeans μας, αν και σε αυτά μπορούμε απλώς να γυρίζουμε τα μπατζάκια.
  4. Μεγάλο νούμερο σακάκι ή blazer. Ένα από τα πλέον συνηθισμένα και διαχρονικά λάθη, είναι το μεγαλύτερο νούμερο σακάκι. Ένα ή ακόμη και δύο νούμερα μεγαλύτερο, είναι ένα εντελώς «ξένο» ρούχο πάνω μας και δείχνει σα σακί, παρά σακάκι. Πώς διαλέγουμε όμως το σωστό? Εφόσον επιδιορθώσεις μπορούν να γίνουν στο μήκος του σακακιού και του μανικιού, αλλά και στη μέση, ένα σακάκι πρέπει να ταιριάζει στους ώμους. Οι ώμοι του σακακιού πρέπει να έχουν το ίδιο πλάτος με τους δικούς μας ώμους και η ραφή του μανικιού να είναι ακριβώς εκεί που ενώνεται το χέρι μας με τον ώμο.
  5. Μικρό νούμερο σακάκι ή blazer. Ένα επίσης πολύ συνηθισμένο λάθος και λόγω των στενών κοστουμιών που είναι στη μόδα τα τελευταία χρόνια. Επειδή τα slim-fitting κοστούμια είναι για συγκεκριμένους σωματότυπους, κάποιοι δε δείχνουν καλά σε αυτά και είναι αυτό που χαρακτηρίζουμε «βαπτιστικά». Ένα σακάκι θα πρέπει να μπορεί να κουμπώνει υποχρεωτικά και να έχει ένα δάκτυλο «αέρα». Καθετί άλλο είναι μικρό. Ας μην μπερδεύουμε το slim-fitting κοστούμι με το θεόστενο.
  6. Κακής ποιότητας παπούτσια. Ένα καλό ζευγάρι παπούτσια είναι επένδυση. Το παπούτσι είναι το Α και το Ω της ανδρικής εμφανίσεως.
  7. Να αφήνετε ραμμένα τα ανοίγματα σε καινούριο σακάκι. Αγοράσατε ένα κοστούμι ή ένα blazer. Σχεδόν πάντα τα ανοίγματα (vents) στο πλάι ή τη μέση –αν είναι ένα- είναι ελαφρώς ραμμένα. Πριν το φορέσετε αφαιρέστε τις κλωστές. Κάντε το ίδιο και με τις τσέπες του σακακιού. Τέλος αφαιρέστε και το ραμμένο στο μανίκι κομμάτι ύφασμα με τη φίρμα. Δεν είναι εκεί για να το φοράτε με αυτό. (το έχουμε δει και αυτό…)
  8. Tie bar πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά. Ένα clip στη γραβάτα είναι μία εξαιρετική λεπτομέρεια. Φοριέται με έναν και μοναδικό τρόπο: μεταξύ τρίτου και τέταρτου κουμπιού του υποκαμίσου μας. Σε αυτήν τη θέση υπάρχει ισορροπία και αρμονία σε σχέση με τη γραβάτα μας, τον κορμό μας και το σακάκι μας.
  9. Τιράντες με ζώνη. Οι τιράντες χρησιμεύουν για να συγκρατούν το παντελόνι. Το ίδιο και η ζώνη. Επίσης είναι και τα δύο είναι σημαντικά αξεσουάρ της εμφανίσεώς μας, αλλά ποτέ μαζί. Πέραν του στυλιστικού λάθους, εμφανίζεται και λάθος στην εικόνα του σώματός σας. Φορώντας μαζί τιράντες και ζώνη, δημιουργούνται πάνω σας οι τρείς πλευρές ενός ορθογώνιου παραλληλόγραμμου σχήματος. Ένα σχήμα δηλαδή που είναι λάθος για την εικόνα του ανδρικού σώματος.
  10. Λάθος κουμπωμένο σακάκι. Επίσης, πολύ συνηθισμένο λάθος είναι τα κουμπιά του σακακιού που κουμπώνουμε. Ο κανόνας είναι απλός. Στο δίκουμπο το πάνω, στο τρίκουμπο το μεσαίο κουμπί και κάποιες φορές και το πάνω κουμπί. Το ίδιο και στα σταυρωτά. Γενικά δεν κουμπώνουμε ποτέ το τελευταίο κουμπί. Το ίδιο ισχύει και για το γιλέκο μας. Καλό είναι να γνωρίζουμε πως τα σακάκια, τα γιλέκα και τα παλτό, έχουν σχεδιαστεί και κοπεί για να στέκονται σωστά με το τελευταίο κουμπί ανοικτό.

Για αρχή, ακολουθήστε τους παραπάνω κανόνες για να μην είστε το απόλυτο style faux pas.