shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: BLAZER

BLAZER

BLAZER

Ένα από τα πιο σημαντικά και χρήσιμα ρούχα της ανδρικής γκαρνταρόμπας είναι το Blazer. Ξεκίνησε ως ένδυμα του Βρετανικού ναυτικού στην πλέον κλασική του εκδοχή, ως σταυρωτό και με χρυσά κουμπιά. Από το ναυτικό, πέρασε και υιοθετήθηκε ως στολή από τα μεγάλα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας και των Η.Π.Α. και από εκεί σε όλον τον κόσμο αφού αγαπήθηκε από τους απανταχού Gentlemen ως ένα casual ένδυμα ή το σακάκι που θα φορούν στο κλαμπ εις το οποίο ανήκουν.

Ένα Blazer είναι σε αποχρώσεις του navy μπλε ή μπλε, με μεταλλικά (χρυσά ή ασημί) κουμπιά. Σταυρωτό ή μονόπετο, με διπλό σκίσιμο πίσω κατά τον βρετανικό τύπο ή με ένα στη μέση κατά τον αμερικάνικο.

Το Blazer είναι ένα ένδυμα μπαλαντέρ της ανδρικής εμφάνισης. Οι συνδυασμοί είναι πολλοί και χρησιμοποιείται σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πλην των επίσημων εμφανίσεων.

Ο πλέον κλασικός συνδυασμός είναι με αυστηρό, γκρι παντελόνι, κατά τον βρετανικό τύπο. Κατά τον αμερικάνικο τύπο το γκρι παντελόνι αντικαθίσταται με μπεζ. Μπορεί να φορεθεί με λευκό το καλοκαίρι και με jeans όλες τις εποχές του χρόνου. Μονόχρωμο, ριγέ ή καρό πουκάμισο, σε λευκές ή θαλασσί αποχρώσεις και γραβάτα κλαμπ, συμπληρώνουν τον κλασικό συνδυασμό. Πέρα από αυτόν όμως, ένα blazer συνδυάζεται με τα περισσότερα χρώματα στα πουκάμισα, καθώς το navy blue πάει χρωματικά σχεδόν με όλα. Πέραν των κλαμπ γραβατών και για πιο casual αποτέλεσμα μπορείτε να φορέσετε μία πλεκτή.

Το Blazer με τα jeans είναι ένας πλέον αγαπημένος συνδυασμός. Μπορεί να καλύψει τις πρωινές, τις απογευματινές, ακόμη και τις βραδινές εμφανίσεις του άνδρα, αρκεί να μην πρόκειται για επίσημη εκδήλωση. Ο συνδυασμός αυτός δεν προτείνεται για επίσημη έξοδο, καθώς ούτε το Blazer και φυσικά ούτε το τζιν παντελόνι δεν αποτελούν επίσημο ένδυμα.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως το Blazer δε φοριέται με μπλε παντελόνι. Το Blazer υπάρχει για να ξεχωρίζει, έχει τη δική του μοναδική στυλιστική προσωπικότητα και δεν μπορεί να δείχνει πως αποτελεί μέρος ενός κοστουμιού.

Τα παπούτσια που συνδυάζονται με ένα Blazer είναι τα Oxford, τα Derby και τα monk straps. Αν φοράμε τζιν παντελόνι μπορούμε να επιλέξουμε ακόμη και Loafers. Δε φοριέται με boat shoes, sneakers ή μπότες. Έτσι κι αλλιώς τα παραπάνω παπούτσια δε φοριούνται με κανενός είδους σακάκι. Οι αποχρώσεις των παπουτσιών είναι όλες του καφέ (από tabac έως σκούρο καφέ) μπορντώ και μπλε.Τα μαύρα παπούτσια καλό είναι να αποφεύγονται, καθώς δίνουν επίσημο και βραδινό τόνο και δεν ταιριάζουν με το Blazer.

Το χειμώνα μπορούμε να φορέσουμε μέσα από το Blazer καζάκα ή cardigan. Να σημειώσουμε εδώ, το Blazer δε φοριέται με γιλέκο, γιατί όπως είπαμε είναι ένα ξεχωριστό ρούχο και το γιλέκο θεωρείται μέρος συνόλου.

To Blazer είναι ένα pass-par-tout ένδυμα που κάθε άνδρας οφείλει να έχει τουλάχιστον ένα στη ντουλάπα του. Δεν αποτελεί μόνο ένα κομμάτι κλασσικής κομψότητας, αλλά θα του δώσει και ασφαλείς λύσεις σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και εμφανίσεις που θα προκύψουν.