shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: MOVEMBER 2023.

MOVEMBER 2023.

MOVEMBER 2023.

Το «Movember» ξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια στην Αυστραλία, το 2003. Ο ιδρυτής του Movember Adam Garone αναφέρει: «Tο Movember ξεκίνησε με τον παραδοσιακό αυστραλιανό τρόπο: μια Κυριακή απόγευμα, ως πλάκα, με τον αδελφό μου και έναν φίλο, ενώ πίναμε μπίρες. Μιλούσαμε για τα διάφορα στυλ από τη δεκαετία του ’80 και πως όλα επιστρέφουν στη μόδα.

Η συζήτηση κατέληξε με μία πρόκληση να ξαναφέρουμε στη μόδα το μουστάκι. “Mo” είναι ο όρος αργκό στην Αυστραλία για το μουστάκι, οπότε ξαναβαφτίσαμε το Νοέμβριο, Μοέμβριο (Movember) και θέσαμε μερικούς απλούς κανόνες που ισχύουν έως σήμερα. Ξεκινάτε φρεσκοξυρισμένοι στην αρχή του μήνα και αφήνετε μουστάκι για 30 μέρες.»

Λίγο αργότερα αποφάσισαν να συνδέσουν αυτή τη «μόδα» με ένα καλό σκοπό. Την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν στην ανδρική υγεία και συγκεκριμένα στον καρκίνο του προστάτη, των όρχεων, αλλά και σε θέματα ψυχικής υγείας, καθώς και την πρόληψη αυτοκτονιών.

Λόγω της μεγάλης απήχησης του Movember, ο Νοέμβριος καθιερώθηκε ως ο μήνας των ανδρών και πιο συγκεκριμένα είναι ο εορτασμός του μουστακιού με σκοπό να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν πιο συχνά εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου. Εκτός από το ετήσιο check-up, το Movember Foundation προτρέπει τους άνδρες να ψάξουν να μάθουν το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου αν υπάρχει και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Το Movember έχει μεγάλη σημασία, γιατί είναι μία υπενθύμιση  στους άνδρες να φροντίζουν τον εαυτό τους και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία τους κάθε χρόνο.