shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

portobello's summer 2023 collection

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

Η ένδυση ενός άνδρα κατά την τελετή του γάμου είναι σημαντική. Είναι μία μοναδική εμφάνιση και οφείλει να είναι ξεχωριστή! Όπως η νύφη δε φορά ένα απλό φόρεμα, όσο καλό και να είναι αυτό, έτσι και ένας γαμπρός πρέπει να ξεχωρίζει (και) με το ένδυμά του. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι μία επίσημη περίσταση με εσάς πρωταγωνιστή!

Παρακάτω θα σας αναλύσουμε την «γαμπριάτικη» εμφάνιση και θα σας κάνουμε κάποιες προτάσεις που θα βρείτε στα καταστήματά μας για να δείχνετε όπως λέει η παροιμία, αλλά και κυριολεκτικά: «σα γαμπρός»!

TUXEDO.
Όπως είπαμε ο γάμος είναι μία επίσημη περίσταση και ό,τι πιο επίσημο μπορεί να φορέσει ένας άνδρας στις μέρες μας είναι το Tuxedo (ή αλλιώς, Smoking). Το σμόκιν μετρά περίπου 150 χρόνια ιστορίας και καθιερώθηκε ως επίσημο ένδυμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αντικαθιστώντας το φράκο. Χαρακτηριστικό του είναι οι σατέν λεπτομέρειες στα πέτα και τα «ντυμένα» κουμπιά στο σακάκι. To σμόκιν φοριέται με μαύρα παπούτσια σε λουστρίνι, λευκό wingtip κολάρο (ο γνωστός «σπαστός» γιακάς) και παπιγιόν με ασορτί cummerbund (ζωνάρι) από σατέν για να «δένει» με τα πέτα τα οποία είναι συνήθως στρογγυλά (shawl lapels). Επίσης υπάρχουν σμόκιν και με peak lapels, όπως τα πέτα του σταυρωτού, αλλά και με notch lapels μονόπετο όπως είναι τα δίκουμπα.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ.
Το πουκάμισο καλό είναι να είναι λευκό. Το λευκό είναι το επίσημο χρώμα στα πουκάμισα και είναι το κατάλληλο για την περίσταση. Αν φορέσετε παπιγιόν θα σας προτείναμε ένα με wingtip («σπαστό») γιακά. Αν επιλέξετε γραβάτα μπορείτε να φορέσετε με spread (rex) κολάρο. Και στις δύο περιπτώσεις το πουκάμισο πρέπει να έχει διπλή μανσέτα για να στολίσετε με ένα ωραίο ζεύγος από μανικετόκουμπα.
 
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.
Τα παπούτσια είναι μαύρα, είτε σε λουστρίνι είτε σε απλό (αλλά καλογυαλισμένο) δέρμα. Ένα ζευγάρι derby ή oxford χωρίς διακόσμηση ή έστω cap toe (η απλή δηλαδή ραφή μεταξύ του vamp και του toe του παπουτσιού) είναι ένα επίσημο παπούτσι. Εξάλλου, όπως λένε και οι Βρεταννοί, όσο λιγότερο «φλύαρο» είναι ένα παπούτσι τόσο πιο επίσημο δείχνει. Άρα, τα παπούτσια με διακόσμηση brogues δεν είναι τα ενδεδειγμένα. Τελευταία όλο και πιο συχνά βλέπουμε και την τάση να φοράμε ως επίσημα τα double monk straps.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ.
Αν επιλέξετε να φορέσετε παπιγιόν, επιλέξτε ένα σατέν στα ίδια χρώματα με τα πέτα σας και φυσικά το ίδιο ζωνάρι. Αν πάλι επιλέξετε γραβάτα, μία μαύρη με μαύρο κοστούμι και κόκκινη με μπλε. Η ποσέτ είναι πάντα λευκή και διπλωμένη με presidential τρόπο για να φαίνεται διακριτικά 2-3 εκατοστά από την τσέπη του σακακιού. Τα μανικετόκουμπα χρυσά ή ασημένια και στην περίπτωση που φορέσετε ζώνη συνδυάζονται με την αγκράφα. Περιττό βέβαια να σας πούμε η ζώνη να είναι μαύρη όπως και τα παπούτσια.

Στα καταστήματα Portobello’s θα βρείτε μία ευρεία γκάμα από κοστούμια, παπούτσια, πουκάμισα και αξεσουάρ για να καλύψει κάθε σας επιθυμία και να ντυθείτε όπως ακριβώς έχετε φανταστεί για αυτήν την ξεχωριστή ημέρα.
Στα καταστήματά μας θα βρείτε σμόκιν σε υπόλευκο χρώμα με μαύρα σατέν πέτα στρογγυλά και μαύρο γιλέκο, μαύρο 3 pieces κοστούμι με σατέν peak πέτα, κοστούμια σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε από σκούρο έως γαλάζιο, μονόπετα, δίκουμπα με σατέν λεπτομέρειες. Πολύ πιθανό να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον το βαθύ καφέ μας σμόκιν με μπεζ σατέν λεπτομέρειες και ασορτί παπιγιόν, όπως άλλωστε ασορτί παπιγιόν έχουν όλα μας τα σμόκιν. Όλα με ντυμένα κουμπιά και γιλέκα που θα κάνουν την εμφάνισή σας ξεχωριστή!
Μία πολύ ξεχωριστή πρόταση είναι να φορέσετε το σκούρο πράσινο κοστούμι μας με γιλέκο και ντυμένα κουμπιά, με μία γραβάτα ή παπιγιόν που θα σας προτείνουμε ή που θα επιλέξετε από τη συλλογή μας.

Αν πάλι δε σας ενθουσιάζει η ιδέα του σμόκιν, αλλά θέλετε κάτι ξεχωριστό, θα σας προτείναμε τα double breasted (ή σταυρωτά) κοστούμια μας. Σε μπλε ή σε μαύρο χρώμα αν δε θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασσικά χρώματα με ίδιο παπιγιόν ή με μία γραβάτα.

Και επειδή είμαστε στην καρδιά της Άνοιξης και κοντεύουμε στο Καλοκαίρι μην ξεχνάμε το λινό! Αν είστε λίγο πιο μποέμ τύπος και θέλετε να δώσετε έναν κάπως ανάλαφρο τόνο στην εμφάνισή σας ή όλη η τελετή θα λάβει χώρα σε νησί ή σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος ως είθισται στους θερινούς γάμους και το dress code δεν είναι τόσο αυστηρό, σας έχουμε τρεις εξαιρετικές προτάσεις!

Double breasted λινό κοστούμι σε μπλε ή σε λαδί! Με ασορτί παπιγιόν ή με μία γραβάτα που θα σας προτείνουμε, είναι δυο επιλογές που θα σας ενθουσιάσουν! Τρίτη και καλύτερη το λινό 3 pieces κοστούμι στο λευκό του πάγου, όπου μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μονόπετου δίκουμπου ή σταυρωτού σακακιού. Ένα ένδυμα που θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές και έχει άρωμα καθαρά καλοκαιρινό! Το φυσικό ελαφρύ τσαλάκωμα του αγνού λιναριού είναι η γοητεία του και το σήμα κατατεθέν της εποχής.

Για το πουκάμισό σας μπορείτε να επιλέξετε από τη συλλογή μας με τα λευκά, μεταξύ wingtip (σπαστός) ή spread (rex) κολάρο και με διπλή ή απλή μανσέτα. Στα επίσημα πουκάμισά μας η πατιλέτα είναι ντυμένη και δε φαίνονται τα κουμπιά.

Για τα παπούτσια σας θα βρείτε στα καταστήματά μας derby λουστρίνια και θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο εξαιρετικά σχέδια. Αν δε θέλετε λουστρίνια, θα σας προτείνουμε derby δερμάτινα χωρίς διακόσμηση ή με cap toe. Αν θα βάλετε ένα από τα λινά μας, τότε η πρόταση μας είναι να δοκιμάσετε τα  double monk straps για να δέσουν με το πιο ανάλαφρο αέρα του κοστουμιού.

Για τα αξεσουάρ, σας έχουμε πολλές προτάσεις. Μία μεγάλη συλλογή από γραβάτες και παπιγιόν που θα συνδυαστούν με το κοστούμι σας και λευκές μεταξωτές ποσέτ. Αν θέλετε να «ξεφύγετε» και ακόμα λίγο παραπάνω θα σας παρουσιάσουμε μία μεγάλη γκάμα από λινές και μεταξωτές ποσέτ που θα δώσουν και λίγο παραπάνω χρώμα ή θα τις ταιριάξουμε με τη γραβάτα της επιλογής σας. Ζώνες λουστρίνι και μαύρες εφόσον φορέσετε και φυσικά μανικετόκουμπα! Μία ευρεία γκάμα από αυτά τα τόσο όμορφα κοσμήματα!

Σας περιμένουμε για να φτιάξουμε μαζί την εμφάνισή σας για αυτήν την τόσο ιδιαίτερη ημέρα. Μην ξεχνάτε πως με τη νύφη είσαστε πρωταγωνιστές και επειδή οι νύφες είναι πάντα απαστράπτουσες δε θα πρέπει να είστε και εσείς κάτι λιγότερο!