shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: TIE BAR: ΕΝΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΟΣΜΗΜΑ.

TIE BAR: ΕΝΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΟΣΜΗΜΑ.

TIE BAR: ΕΝΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΟΣΜΗΜΑ.

Το tie bar ή clip γραβάτας ή γραβατοπιάστρα -κατά την κακή συνήθεια να χρησιμοποιούμε κάποιες φορές άσχετες και παράξενες ορολογίες- είναι ένα αξεσουάρ που συμπληρώνει την εμφάνισή μας. Περίπου μία δεκαετία πριν, αυτό το μικρό μεταλλικό κόσμημα έκανε την επανεμφάνισή του στο ανδρικό στυλ. Ξεχασμένο για ένα διάστημα, είναι μία στυλιστική λεπτομέρεια που οι κομψοί κύριοι των παλαιοτέρων εποχών, δεν έβγαιναν από το σπίτι τους χωρίς να το φορούν. Η τάση το θέλει και πάλι να πρωταγωνιστεί στο ανδρικό ντύσιμο.

Αυτό το μικρό μεταλλικό κόσμημα δίνει μία κομψή πινελιά στο σύνολό μας και «ζωντανεύει» συχνά το πουκάμισο ή τη γραβάτα μας. Διαβάστε παρακάτω μερικά tips για να φοράτε το σωστό tie bar στη σωστή θέση.

Επιλέξτε το σωστό clip.

Μη φορέσετε ένα μεγάλο clip με στενή γραβάτα. Το ιδανικό σε μέγεθος clip είναι να καλύπτει τα 2/3 της γραβάτας. Αν την καλύπτει δεν είναι λάθος, αρκεί να μην την ξεπερνά.

 

Ούτε ψηλά, ούτε χαμηλά.

Η θέση του είναι μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου κουμπιού του πουκαμίσου. Λίγο πιο πάνω ή κάτω, πάντα ανάμεσα από τα δύο αυτά κουμπιά, αναλόγως του break point του σακακιού.

 

Όλα τα μέταλλα ίδια.

Αποφεύγουμε να μπλέκουμε τα χρώματα στα μεταλλικά μας αξεσουάρ. Χρυσό χρώμα στην αγκράφα της ζώνης, το ίδιο και στα μανικετόκουμπα και το clip. Αντίστοιχα ασημί όλα τα αξεσουάρ.

Επιλέξτε πότε θα φορέσετε ένα tie bar.

Το tie bar δεν είναι για όλες τις ώρες και για κάθε ντύσιμο. Eίναι πολύ φιλικό στο εταιρικό ντύσιμο, τις smart, τις smart casual εμφανίσεις και γενικά στις καθημερινές εμφανίσεις. Δεν ταιριάζει όμως ιδιαίτερα με τις βραδινές και κυρίως τις επίσημες εμφανίσεις, οπότε καλό είναι να το αποφεύγετε στις παραπάνω περιπτώσεις.

 

Το tie bar δεν υπάρχει για να συγκρατεί τη γραβάτα στη θέση της.

Την κρατά στη θέση της, αλλά δεν υπάρχει για αυτό. Ο λόγος που επιλέγουμε να το φοράμε είναι γιατί είναι ένα κόσμημα, από τα λίγα κοσμήματα που μπορεί ένας άνδρας να εντάξει στην εμφάνισή του. 

 

Επιπλέον: Δίνει «αέρα» και «κίνηση» στη γραβάτα.

Αφού πιάσουμε τη γραβάτα και το πουκάμισο με το κλιπ, τραβάμε τη γραβάτα ελαφρά προς τα πάνω, ώστε να αποκτήσει «κίνηση». Αυτή είναι μία απαραίτητη λεπτομέρεια, κυρίως όταν έχετε κουμπωμένο το σακάκι ή φοράτε γιλέκο.                                          

 

Γιλέκο και tie bar.

Πολλοί υποστηρίζουν πως όταν φοράμε γιλέκο δεν υπάρχει λόγος να φοράμε και tie bar. Στη σωστή θέση τους και τα δύο, το κλιπ θα ξεχωρίζει ίσα ίσα. Αλλά και να μη φαίνεται, χρησιμοποιήστε το για τον παραπάνω λόγο, για να δώσετε κίνηση στη γραβάτα σας. Αν έχετε την καλή συνήθεια να μην κουμπώνετε το πρώτο κουμπί στο γιλέκο  – όπως κάνουμε πάντα και με το τελευταίο- τότε θα ξεχωρίζει. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε πιο ψηλά για να φαίνεται. Το αποτέλεσμα θα είναι παράταιρο και θα χαλάσει την εμφάνισή σας.

Επισκεφθείτε ένα κατάστημα Portobello’s και το e-shop μας, βρείτε τη συλλογή μας από κλιπ γραβάτας και αναδείξτε το στυλ σας!