shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΛΕΚΤΑ ΤΑ MUST ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΛΕΚΤΑ ΤΑ MUST ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΛΕΚΤΑ ΤΑ MUST ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ανδρικά πλεκτά, ένα από τα πιο απαραίτητα items για την περίοδο του χειμώνα. Σου προσφέρουν τη ζεστασιά που χρειάζεσαι τις πιο κρύες μέρες του, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν το στιλ και τη γοητεία σου. Πρόκειται δε για ένα versatile κομμάτι, κατάλληλο για εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στον παρακάτω οδηγό, συγκεντρώσαμε ορισμένα tips για να επιλέξεις το κατάλληλο με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου.

Ανδρικά πλεκτά: Ποια είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής τους;

1.Το χρώμα που σου ταιριάζει

Το χρώμα είναι το πρώτο κριτήριο επιλογής ενός ρούχου, επομένως και μιας πλεκτής μπλούζας. Είναι αυτό που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και σε ωθεί να το δοκιμάσεις. Τα πιο σκούρα χρώματα, όπως το μπλε ή το μαύρο, έχουν πιο συντηρητικό ύφος και συνδυάζονται πιο εύκολα με τα υπόλοιπα κομμάτια του look. Επίσης, αρμόζουν σε πιο επίσημες περιστάσεις. Αντίθετα, τα πιο ανοιχτά χρώματα, όπως το πορτοκαλί ή το μπεζ, είναι κατάλληλα για τις πιο ανοιξιάτικες μέρες. Να θυμάσαι ότι η επιδερμίδα σου πολλές φορές υποδεικνύει τις αποχρώσεις που σου ταιριάζουν περισσότερο. Το κόκκινο, το μωβ και το γαλαζοπράσινο κολακεύουν τους περισσότερους άνδρες.

2.Το μοτίβο που κλέβει τις εντυπώσεις

Τα ανδρικά πλεκτά διατίθενται σε πολλά σχέδια. Τα μονόχρωμα, τα οποία συνδυάζονται πιο εύκολα με όλα σου τα παντελόνια, θεωρούνται πιο classy και μπορούν να φορεθούν ακόμα και σε βραδινές εξόδους. Από την άλλη, τα ανδρικά πλεκτά με διχρωμίες ή μοτίβα είναι πιο funky και θεωρούνται κατάλληλα για καθημερινές εμφανίσεις. Το μυστικό για να απογειώσεις ένα πλεκτό με μοτίβο είναι να κατανοήσεις ότι αποτελεί το κεντρικό σημείο του outfit σου. Μια πρόταση είναι να το συνδυάσεις με ένα over-shirt ή ένα bomber jacket τους ανοιξιάτικους μήνες. Ιδανικό για εμφανίσεις με τζιν παντελόνι.

3.Η ποιοτική πλέξη

Όταν ακούει κανείς για ανδρικά πλεκτά, το πρώτο πράγμα που ίσως έρχεται στο μυαλό του είναι τα πουλόβερ. Τα πουλόβερ, ωστόσο, αποτελούν μια μόνο κατηγορία των πλεκτών. Χάρη στην χοντρή τους πλέξη, χαρίζουν μεγαλύτερη ζεστασιά, είναι κατάλληλα για πιο casual ή smart casual περιστάσεις, ενώ ολοκληρώνουν άψογα ένα άνετο, καθημερινό σύνολο. Υπάρχουν, βέβαια και τα πιο λεπτά πλεκτά, που ενσωματώνονται πιο εύκολα σε ένα κοστούμι, ενώ μπορούν να αποτελέσουν και τη βάση για layering. Ακόμη, θεωρούνται μια πολύ καλή επιλογή για επαγγελματικό ντύσιμο.

4.Τα υφάσματα των ανδρικών πλεκτών

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό κριτήριο για την επιλογή κάθε ρούχου, πόσο μάλλον των πλεκτών, είναι τα υφάσματα. Η σύνθεση των πλεκτών περιλαμβάνει κυρίως κασμιρένια, μάλλινα, βαμβακερά και συνθετικά υφάσματα, καθώς επίσης και συνδυασμούς τους. Πιο αναλυτικά:

Το κασμίρ αποτελεί την κορωνίδα των υφασμάτων. Τα κασμιρένια ανδρικά πλεκτά θεωρούνται premium κομμάτια λόγω της εξαιρετικής τους ποιότητας. Είναι ελαφριά και ταυτόχρονα ζεστά, κατάλληλα ακόμα και για πιο επίσημες περιστάσεις.

Τα μάλλινα υφάσματα είναι all-time classic, παραμένοντας στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων κάθε σύγχρονου άνδρα. Του προσφέρουν τη ζέστη, την κομψότητα και τη φινέτσα που χρειάζεται σε κάθε του στιγμή.

Τα βαμβακερά ανδρικά πλεκτά αποτελούν μία επίσης top επιλογή. Το ύφασμά τους είναι πιο ελαφρύ, κάτι που τα καθιστά ιδανικά ακόμα και κατά τις περιόδους του φθινοπώρου ή της άνοιξης.

Τα ανδρικά πλεκτά με συνδυασμό υφασμάτων αποτελούν μία επιλογή με εξαιρετικά σημαντικά πλεονεκτήματα. Ο λόγος; Συνδυάζουν μερικά από τα καλύτερα στοιχεία των παραπάνω τύπων υφασμάτων.

5.Η εφαρμογή στο σώμα

Όπως συμβαίνει και σε όλα τα ρούχα, έτσι και στα ανδρικά πλεκτά η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια άρτια και προσεγμένη εμφάνιση. Το πλεκτό δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό. Τα κριτήρια για την κατάλληλη εφαρμογή ενός πλεκτού είναι παρόμοια με αυτά ενός πουκαμίσου. Δηλαδή, το πλεκτό θα πρέπει να αγκαλιάζει το σώμα χωρίς να περιορίζει την κίνηση ή την άνεση. Οι ραφές στο πάνω μέρος θα πρέπει να βρίσκονται στο οστό του ώμου. Τέλος, το μανίκι θα πρέπει να τελειώνει στο οστό του καρπού.

6.Η πρωτοτυπία του στιλ

Όποιο και να είναι το στιλ και η καθημερινότητά σου, μπορείς άνετα να ενσωματώσεις και τα ανδρικά πλεκτά. Λόγω της μεγάλη ποικιλίας τους σε διαφορετικά σχέδια και στιλ μπορούν να ενταχθούν στην ντουλάπα κάθε άντρα. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι: τα απλά tops, τα tops με μοτίβα, τα polo, τα ζιβάγκο, με λαιμόκοψη V, τα πουλόβερ με γιακά, με κουμπιά ή φερμουάρ, γνωστά και ως cardigan, και, τέλος, τα aran. Για αυτούς που έχουν πιο κλασσικό γούστο, προτείνουμε να δοκιμάσουν και τα αντρικά γιλέκα, για μια εμφάνιση βγαλμένη από 70’s.

Ανδρικά πλεκτά για όλα τα γούστα

Τα ανδρικά πλεκτά πολλοί τα αγάπησαν, ενώ άλλοι τόσοι τα υιοθέτησαν ως μια μόνιμη επιλογή της γκαρνταρόμπας τους. Βέβαια, η κατάλληλη επιλογή των πλεκτών δε χρειάζεται να μετατραπεί σε μια ατέρμονη αναζήτηση. Εξάλλου, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ακόμη και με τα πιο απλά items. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και διάθεση για πειραματισμούς, μέχρι να βρεις αυτό που σε εκφράζει.

Τα ανδρικά πλεκτά με την υπογραφή PORTOBELLO’S τραβούν πάντοτε τα βλέμματα, ενώ χαρίζουν ζεστασιά και άνεση. Από το 1975, αποτελεί την νούμερο 1 επιλογή κάθε άνδρα που αγαπά την ποιοτική ένδυση, καθώς προσφέρει μία premium γκάμα ρούχων, αξεσουάρ, αλλά και υποδημάτων. Σχεδιασμένα με αγάπη στην Ελλάδα, με τα καλύτερης ποιότητας υφάσματα, βρίσκουν ανταπόκριση ακόμη και στους πιο απαιτητικούς. Βρες τα κατάλληλα για σένα σε ένα από τα 10 καταστήματα PORTOBELLO’S σε όλη την Ελλάδα, ή στο www.portobellos.gr.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Ανδρικά πλεκτά: Τα….must του χειμώνα»; Διάβασε περισσότερα κείμενα του… στιλ σου στο νέο PORTOBELLO’S blog