shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: ΣΑΚΑΚΙ ΑΝΔΡΙΚΟ: ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑΣ ΣΟΥ

ΣΑΚΑΚΙ ΑΝΔΡΙΚΟ: ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑΣ ΣΟΥ

ΣΑΚΑΚΙ ΑΝΔΡΙΚΟ: ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑΣ ΣΟΥ

Σακάκι ανδρικό, το απόλυτο must για να δημιουργήσεις μια εντυπωσιακή και κομψή εμφάνιση. Πρόκειται για ένα διαχρονικό κομμάτι που είναι πάντα in fashion και μπορεί να φορεθεί σε πολλές περιστάσεις όπως στη δουλειά, σε μία formal εκδήλωση ή ακόμα και σε μία casual έξοδο. Δεν αποτελεί απαραίτητα μέρος ενός κοστουμιού καθώς μπορεί να αγοραστεί ανεξάρτητα, ενώ συνδυάζεται ακόμη και με τζιν παντελόνι ή t-shirt. Στο παρακάτω κείμενο, σου παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ανδρικό σακάκι πριν επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Ανδρικό σακάκι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Tips για ιδανική εφαρμογή

Το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής για ένα σακάκι ανδρικό είναι η άψογη εφαρμογή. Όπως στα περισσότερα ρούχα, έτσι και στο σακάκι, το λάθος νούμερο μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μία αψεγάδιαστη και σε μία λιγότερο προσεγμένη εμφάνιση. Αρχικά, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις καλά το μέγεθος που φοράς. Ίσως χρειαστεί να μετρήσεις τις διαστάσεις του στήθους, της μέσης σου και της πλάτης πριν καταλήξεις σε ένα ενδεικτικό νούμερο. Για να βεβαιωθείς ότι έκανες τη σωστή επιλογή έλεγξε τα παρακάτω:

1.Εφαρμογή στους ώμους

Είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις όταν ποζάρεις στον καθρέφτη ενός δοκιμαστηρίου. Οι ώμοι του σακακιού θα πρέπει να αγκαλιάζουν τους δικούς σου και να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με το χέρι σου. Εάν οι ώμοι από το σακάκι προεξέχουν αρκετά από τους δικούς σου, τότε σου προτείνουμε να δοκιμάσεις μικρότερο νούμερο.

2.Κατάλληλο Μήκος

Άλλη μία λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στο ανδρικό σακάκι είναι το μάκρος του αλλά και το μήκος του μανικιού. Όσον αφορά το μάκρος, ο γενικός κανόνας ορίζει πως καλό είναι να καλύπτει το φερμουάρ του παντελονιού. Ειδάλλως, πρέπει να σταματά περίπου στο ύψος του αντίχειρα όταν είσαι όρθιος. Για να καταλάβεις εάν το μήκος από το μανίκι είναι το σωστό, δοκίμασέ το με πουκάμισο. Έχε στο νου σου ότι η μανσέτα του πουκαμίσου πρέπει να ξεχωρίζει περίπου 3 εκατοστά από το σακάκι.

Εάν, ωστόσο, έχεις βρει το τέλειο για σένα σακάκι και οι μόνες προϋποθέσεις που δεν ικανοποιούνται είναι οι παραπάνω, μην ανησυχείς. Με την υπηρεσία δωρεάν επιδιορθώσεων στα φυσικά καταστήματα PORTOBELLO’S έχεις τη δυνατότητα να φέρεις κάθε σακάκι στα μέτρα σου καθώς το μήκος μπορεί εύκολα να διορθωθεί.

3.Ιδανική Γραμμή

Ανεξάρτητα από το μέγεθος, κάθε ανδρικό σακάκι έχει ξεχωριστή εφαρμογή. Επίλεξε ανάμεσα σε regular και slim fit, ώστε να αναδείξεις καλύτερα το σωματότυπό σου. Η regular είναι η κλασσική γραμμή σύμφωνα με την οποία το σακάκι είναι λίγο πιο φαρδύ στη μέση και τους ώμους, χαρίζοντας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Προτείνεται σε άνδρες με πιο «γεμάτο» κορμό. Από την άλλη, τα σακάκια slim fit είναι στενότερα στη μέση και τους ώμους. Γι’ αυτό κολακεύουν κυρίως τους άνδρες με κανονική ή λεπτή σιλουέτα.

Premium υφάσματα, elegant εμφανίσεις

Η επιλογή υφάσματος είναι εξίσου σημαντική για το κατάλληλο ανδρικό σακάκι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ώστε να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στο στυλ σου αλλά και σε κάθε περίσταση. Πιο αναλυτικά:

Τα σακάκια από βαμβάκι κατατάσσονται ψηλά στις προτιμήσεις του σύγχρονου άνδρα. Ενδείκνυνται για τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου καθώς έχουν ανάλαφρη αίσθηση και επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

Τα σακάκια από λινό αποτελούν την ιδανική επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι εξαιρετικά ελαφριά και σε κρατούν δροσερό ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Τα σακάκια από μαλλί είναι και αυτά από τα πιο δημοφιλή λόγω της εκλεπτυσμένης τους αισθητικής. Χαρίζουν κομψότητα αλλά και ζέστη γι’ αυτό και προτιμώνται τους χειμερινούς μήνες. Το τουίντ, ένας stylish τύπος σακακιού από μαλλί, κλέβει τις εντυπώσεις σε κάθε εμφάνιση.

Τα σακάκια με συνδυασμό υφασμάτων αποτελούν επίσης μία αξιόλογη επιλογή. Συνδυάζουν μερικά από τα πλεονεκτήματα των παραπάνω συνθέσεων ώστε να έχεις το πιο κομψό αποτέλεσμα.

Βρες Το Χρώμα Σου

Όταν αγοράζεις ένα ανδρικό σακάκι, το χρώμα ίσως είναι και το πρώτο κριτήριο. Εάν δεν έχεις πολλά σακάκια στη συλλογή σου, κινήσου σε πιο ασφαλείς επιλογές. Προτίμησε κλασσικά χρώματα, όπως το μαύρο, το μπλε και το γκρι που μπορούν να φορεθούν σε όλες τις περιστάσεις. Συνδυάζονται ιδανικά με ένα λευκό πουκάμισο, ένα κομψό παντελόνι και κολακεύουν κάθε σωματότυπο. Να θυμάσαι, ότι δεν είναι απαραίτητο το σακάκι και το παντελόνι σου να έχουν το ίδιο χρώμα. Αυτό ισχύει μόνο αν έχεις σκοπό να φορέσεις κοστούμι.

The difference between style & fashion is quality

Ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια στη συλλογή σου, το σακάκι, μπορεί να αναβαθμίσει κάθε σου εμφάνιση. Επένδυσε σε πολυτελή υφάσματα και διαφορετικές υφές για μοναδικές, elegant εμφανίσεις σε κάθε περίσταση. Ολοκλήρωσε το look σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ και γίνε ο απόλυτος trend setter! Στο brand PORTOBELLO’S θα βρεις τα καλύτερα ελληνικά ανδρικά σακάκια, καθώς και όλα τα items που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις αψεγάδιαστα outfits. Από το 1975, είμαστε η νούμερο 1 επιλογή κάθε άνδρα που αγαπά την ποιότητα και την κομψή εμφάνιση, καθώς προσφέρουμε ασυναγώνιστη γκάμα premium ρούχων, αξεσουάρ, αλλά και υποδημάτων. Ιταλικό design και αδιαφιλονίκητη ποιότητα συνδυάζονται αρμονικά και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό fashionista. Βρες τα κατάλληλα κομμάτια για σένα σε ένα από τα 10 καταστήματα PORTOBELLO’S σε όλη την Ελλάδα, ή στο www.portobellos.gr. Επίσης, μην ξεχνάς πως με κάθε σου online αγορά, τα μεταφορικά είναι εντελώς δωρεάν.

Τηλέφωνο υποστήριξης & παραγγελιών: 2102524215 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 – 15:00)

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Σακάκι ανδρικό: Το διαχρονικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου»; Διάβασε περισσότερα κείμενα του… στιλ σου στο νέο PORTOBELLO’S blog.