shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: ΔΕΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΣΑΣ!

ΔΕΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΣΑΣ!

ΔΕΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΣΑΣ!

Σύμφωνα με το λεξικό: «Ζώνη είναι μία ταινία από δέρμα ή άλλο υλικό που φοριέται συνήθως γύρω από τη μέση, για να στηρίξει ή να κρατήσει τα ρούχα ή να μεταφέρει όπλα». Εδώ θα ασχοληθούμε φυσικά μόνο με το πρώτο, την ιδιότητα δηλαδή της ζώνης να συγκρατεί αλλά και να διακοσμεί τα ρούχα μας.

Οι ζώνες δημιουργήθηκαν για να συγκρατούν τα παντελόνια στη θέση τους. Πέρα όμως από την πρακτική τους σημασία, είναι πολλά περισσότερα…

  •  Μία ζώνη είναι style statement.


Προσθέτει την προσωπική σας πινελιά σε ένα αυστηρό ή casual ντύσιμο και συνδυάζεται με τα υπόλοιπα αξεσουάρ και χρώματα της εμφάνισής σας. Παίζει σημαντικό ρόλο αφού…

  •  …είναι το αξεσουάρ που χωρίζει το πάνω μέρος του σώματος με το κάτω!


Θα χωρίσουμε τις ζώνες σε δύο βασικές κατηγορίες, τις formal και τις casual.

Formal:

Όταν λέμε formal, εννοούμε τις ζώνες που φοράμε με παντελόνια και κοστούμια, σε επίσημες εμφανίσεις, business looks κτλ. Η ζώνη για αυτές τις εμφανίσεις είναι πάντα δερμάτινη. Η αγκράφα είναι σε ασημί ή χρυσαφί χρώμα και το χρώμα του δερμάτινου μέρους της ζώνης είναι συνήθως μαύρο ή καφέ, αλλά μπορεί να είναι και μπορντό ή μπλε, ανάλογα με τα παπούτσια.


Casual:


Οι casual ζώνες με chinos ή jeans για smart business, smart casual και casual εμφανίσεις. Αυτές οι ζώνες μπορούν να είναι δερμάτινες, suede ή πλεκτές και τα χρώματά τους να ποικίλλουν.

  •  Η ζώνη ταιριάζει χρωματικά με το παπούτσι.


Ειδικά σε formal ντύσιμο, η ζώνη ακολουθεί το παπούτσι. Γενικά καλό είναι τα δερμάτινα και τα μεταλλικά μέρη της εμφάνισής μας να ταιριάζουν. Ακολουθήστε τον βασικό κανόνα: «Δεν φοράμε καφέ με μαύρο και χρυσό με ασημί».

Με λίγα λόγια, δε φοράμε μαύρα παπούτσια με καφέ ζώνη ή ασημί αγκράφα με χρυσά μανικετόκουμπα. Σε μία casual εμφάνιση μπορούμε να «παίξουμε» με τα χρώματα και να φορέσουμε μία διαφορετική ζώνη από τα παπούτσια ή μία πλεκτή με παραπάνω από ένα χρώμα.

Ποιο είναι το σωστό νούμερο της ζώνης;
Σωστό νούμερο μίας ζώνης σημαίνει πως όταν τη φοράμε, να κουμπώνει στη μέση. Οι ζώνες έχουν συνήθως πέντε τρύπες. Επιλέγουμε να αγοράσουμε μία ζώνη όπου η γλώσσα της αγκράφας θα πρέπει να μπαίνει στην τρίτη τρύπα, δηλαδή στη μέση. Έτσι, σε μία μικρή μεταβολή της περιφέρειας της μέσης σας θα εξακολουθεί να σας κάνει.


Extra:


Υπάρχουν πολλές ζώνες όπου η αγκράφα αφαιρείται και το λουρί έχει δύο όψεις με διαφορετικό χρώμα. Προτιμήστε τις αφού με μία αγορά θα έχετε δύο επιλογές σε χρώματα και χρήση.


Στα καταστήματα Portobello’s θα βρείτε μία ευρεία γκάμα από ζώνες, δερμάτινες και πλεκτές, σε πολλά χρώματα και αποχρώσεις. Δερμάτινες σε μαύρο, καφέ, ταμπά, μπορντό και μπλε χρώμα, διπλής όψεως και πλεκτές, μονόχρωμες ή με συνδυασμό χρωμάτων, από δέρμα ή ιμάντα, αλλά και με πλέξη δέρματος με ιμάντα.

Βρείτε αυτές που σας αρέσουν και σας ταιριάζουν και κάντε στυλάτους συνδυασμούς σε κάθε σας εμφάνιση.