shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: Η ερώτηση κλειδί: Τι παπούτσια επιλέγω για κοστούμι;

Η ερώτηση κλειδί: Τι παπούτσια επιλέγω για κοστούμι;

Η ερώτηση κλειδί: Τι παπούτσια επιλέγω για κοστούμι;

Ο συνδυασμός των χρωμάτων πολλές φορές φαντάζει δύσκολος έως και δυσνόητος για μία μερίδα ανδρών. Συχνά συναντούμε στο δρόμο άνδρες που φορούν κοστούμι και μόλις πέσει το βλέμμα μας στα παπούτσια, κάτι μας «κλωτσάει»…
 Υπάρχει η άποψη πως το πιο ασφαλές χρώμα στα παπούτσια είναι το μαύρο και πως το μαύρο πάει με όλα… Είναι όμως έτσι; Ταιριάζει με όλα τα κοστούμια, αλλά και όλες τις ώρες;
Το μαύρο είναι βασικό χρώμα στα παπούτσια και ως βασικό είναι προβλέψιμο… Συνήθως δεν προσθέτει κάτι στην εμφάνιση, δεν ξεχωρίζει, αλλά την ίδια στιγμή είναι αυστηρό και επίσημο. Αυτή όμως είναι η σπουδαιότητά του: η επισημότητα που δίνει στην εμφάνιση, αρκεί να συνάδει με το υπόλοιπο ντύσιμο και να είναι η κατάλληλη ώρα για επίσημες εμφανίσεις. Ως επί το πλείστον, οι επίσημες εκδηλώσεις γίνονται βραδινές ώρες, για αυτό και τα μαύρα παπούτσια έχουν λόγο στο ντύσιμο συνήθως από το απόγευμα και μετά.
Το μοναδικά χρώματα κοστουμιών που ταιριάζουν μόνο με μαύρα παπούτσια είναι το γκρι charcoal (ανθρακί), το μπλε νουάρ και φυσικά το μαύρο.
Όταν λέμε καφέ παπούτσια, αναφερόμαστε σε μία ευρεία γκάμα από αποχρώσεις του καφέ. Από το ταμπά έως το σκούρο καφέ. Τα καφέ παπούτσια, σε όλες τις αποχρώσεις, προσθέτουν στο ντύσιμο μία ιδιαίτερη πινελιά. Κάνει τα παπούτσια να ξεχωρίζουν από το παντελόνι και να έχουν τη δική τους προσωπικότητα μέσα στο σύνολο.
Επίσης, να μην ξεχνάμε και το μπλε. Το μπλε είναι ένα χρώμα στα παπούτσια που έχει καθιερωθεί με κοστούμι. Με πιο ανοικτά χρώματα κοστουμιών, κυρίως ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά, τα μπλε παπούτσια μπορούν να δώσουν ένα αποτέλεσμα με κοντράστ και μία ιδιαίτερη στυλιστική πινελιά.