shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: POCHETTE: Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

POCHETTE: Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

POCHETTE: Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Η Pochette, το μαντηλάκι που βάζουμε στην τσέπη του σακακιού, θεωρείται από πολλούς η κορωνίδα της ανδρικής κομψότητας. Για κάποιους είναι μια περιττή ή εκκεντρική λεπτομέρεια, ενώ για άλλους ένα αναπόσπαστο αξεσουάρ της ανδρικής ένδυσης. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

Η Ιστορία του μικρού αυτού κομματιού υφάσματος, ξεκινά από τις αρχές της σύγχρονης ανδρικής ένδυσης. Η ανάγκη της ύπαρξης ενός μαντηλιού σε κάποια τσέπη για πρακτικούς λόγους, μετεξελίχθηκε σε στολίδι που φοριέται σε περίοπτη και εμφανή θέση. Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο τρόπος που το φόραγε ένας κύριος, αλλά και το ύφασμά του, – αν ήταν π.χ. βαμβακερό ή μεταξωτό – μαρτυρούσε και την κοινωνική του θέση.

Μέχρι τη δεκαετία του ΄70, τα μαντηλάκια ήταν κατά κύριο λόγο λευκά. Από το ΄70 και μετά απέκτησαν χρώματα και μοτίβα και εντάχθηκαν στη φαντασία και τη δημιουργία των Οίκων μόδας. Τη δεκαετία του ΄80, η μόδα επίτασσε τα μαντηλάκια να είναι ίδια με τις γραβάτες και πωλούνταν μαζί κυρίως, ως σετ. Τη δεκαετία του ΄90 είχαν ισχνή παρουσία στην τρέχουσα μόδα της εποχής και επανήλθαν στα 00΄s.

Λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας των 00΄s πέρασαν στο προσκήνιο πιο δυναμικά  από ποτέ. Οι εταιρείες ανδρικής ένδυσης έβγαλαν αμέτρητα χρώματα, μοτίβα, σχέδια και τα αγαπημένα μας μαντηλάκια ενσωματώθηκαν στο ανδρικό ντύσιμο για τα καλά!

Είτε φορούμε Blazer, είτε κοστούμι, ένα σακάκι είναι «άδειο» χωρίς μαντηλάκι. Χωρίς αυτό, το ντύσιμό μας μοιάζει να είναι ημιτελές. Να σημειώσουμε εδώ πως οι pochette έχουν σώσει, τρόπον τινά, την παρτίδα στο trend της εποχής να μη φορούμε πάντα γραβάτα.

Ο κανόνας της pochette είναι πως δεν υπάρχει κανόνας και αυτή είναι η γοητεία της! Ως προς την τοποθέτησή της, τη διπλώνουμε ή τη βάζουμε κυριολεκτικά όπως μας αρέσει. Όπως και όσο θέλουμε να φαίνεται από τη μικρή τσέπη του σακακιού μας. Στα χρώματα και τα σχέδια δεν υπάρχει όριο. Δε χρειάζεται να είναι ίδια με τη γραβάτα ή με το πουκάμισο. Η pochette πρέπει να ταιριάζει κάνοντας αντίθεση με το σύνολο. Αρκεί να συμφωνούν τα χρώματα ως προς τη θερμότητα ή την ψυχρότητά τους.

Εξαίρεση αποτελούν το αυστηρό εταιρικό ντύσιμο, όπου φοράμε πολύ διακριτικά το μαντηλάκι μας και το tuxedo όπου προτιμούμε μόνον λευκό, μεταξωτό.

Η pochette -ή pocket square ή απλώς μαντηλάκι- είναι ένα μικρό κομμάτι ύφασμα με ισχυρή προσωπικότητα, ξεχωριστό μέσα στο σύνολο της εμφάνισής μας και για αυτό όπως είπαμε ταιριάζει κάνοντας αντίθεση! Είναι μία στυλιστική λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά...

Γιατί, ως γνωστόν, τη διαφορά την κάνουν οι λεπτομέρειες και στο ντύσιμό μας!