shipping icon

pickup icon

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΦΟΡΑΩ; ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)!

ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΦΟΡΑΩ; ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)!

ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΦΟΡΑΩ; ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)!

Τι μέγεθος πουκάμισο φοράω; Ένας οδηγός που θα σου λύσει τα χέρια (επιτέλους)!

Το να βρεις το σωστό νούμερο σε ένα πουκάμισο μπορεί να σου φαίνεται αγώνας δρόμου. Διαφορετικά στυλ και μεγέθη μπορούν να κάνουν την αναζήτηση σου για το ιδανικό Fit πιο περίπλοκη ακόμη και από την οργάνωση ενός ταξιδιού στο εξωτερικό.

Το να βρεις ένα πουκάμισο που να σε κάνει να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι όμορφα θα πρέπει να είναι απλή υπόθεση. Γι αυτό είμαστε εδώ, ώστε να μη σπαταλήσεις ξανά τον χρόνο σου προσπαθώντας να βρεις το μέγεθός σου και τις σωστές αναλογίες.

Μεγεθολόγιο τύπου «Alpha» και «Αριθμητικό»

Κάποιες φορές το μέγεθος σου μπορεί να είναι το Medium και κάποιες άλλες το 15 34/35. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ “Alpha” και “Αριθμητικού” μεγεθολογίου. Για τους άνδρες, τα επίσημα πουκάμισα έχουν συνήθως αριθμητικό μέγεθος, ενώ πουκάμισα που θεωρούνται λιγότερο εφαρμοστά, τα πιο casual δηλαδή, τείνουν να μετρώνται σε μέγεθος “Alpha”.

Τα μεγέθη Small, Medium, Large (κλπ), είναι ευρέως διαδεδομένα και αποδεκτά από τον κόσμο. Αλλά η κατανόηση του “Αριθμητικού” μεγεθολογίου στο ανδρικό πουκάμισο μπορεί να φαντάζει σα να προσπαθείς να αποκρυπτογραφήσεις ιερογλυφικά. Ερχόμαστε λοιπόν εμείς να σε βοηθήσουμε να ξεδιαλύνεις το γρίφο! Ο πρώτος αριθμός στην ετικέτα μεγέθους αναφέρεται στο μέγεθος του λαιμού και ο δεύτερος αριθμός είναι το μήκος του μανικιού. Έτσι, ένα μέγεθος πουκάμισου 15 34/35 σημαίνει ότι ο λαιμός είναι 15 ίντσες και το μανίκι είναι μεταξύ 34 και 35 ίντσες.

Το αριθμητικό μεγεθολόγιο είναι χρήσιμο για πιο επίσημα και business πουκάμισα επειδή είναι πιο συγκεκριμένο από τα μεγέθη τύπου “Alpha”, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς συνήθως να πάρεις ένα πιο προσαρμοσμένο πουκάμισο χωρίς να χρειάζεσαι αλλαγές.

Πως μετριούνται τα ανδρικά πουκάμισα ;

Οι αριθμητικές διαστάσεις αναφέρονται στη μέτρηση του λαιμού καθώς και στη μέτρηση των μανικιών. Δεν είναι αυτό όμως το μόνο που αφορά τα μεγέθη των πουκάμισων.

Υπάρχουν τέσσερις μετρήσεις που πρέπει να προσέξεις όταν ψάχνεις για ένα ποιοτικό πουκάμισο τύπου “Button-up”. Μετρήσεις για :

Λαιμό

Μανίκι

Στήθος

Μέση

Tips ώστε να πάρεις τα σωστά μέτρα για το πουκάμισο που θα επιλέξεις.

Μπορεί να σου φαίνεται αρκετά απλό να μετρήσεις το λαιμό, τα μανίκια, το στήθος και τη μέση σου. Ρώτα τον πλησιέστερο ράφτη και θα σου επιβεβαιώσει ότι υπάρχει μια μικρή «πονηριά» σε αυτό. Για παράδειγμα, το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείς μια μαλακή μεζούρα μέτρησης όταν λαμβάνεις τις μετρήσεις του σώματος σου, καθώς είναι ευκολότερο να τυλίξει το σώμα σου. Εάν δεν έχεις τέτοια μεζούρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κορδόνι παπουτσιού και στη συνέχεια να το μετρήσεις με χάρακα ή με κάποια άκαμπτη μεζούρα.

Μέτρηση Λαιμού

Είναι ζωτικής σημασίας η μέτρηση του λαιμού να γίνει σωστά. Το πιο σημαντικό σε μια ακριβή μέτρηση λαιμού είναι να διασφαλίσεις ότι έχεις λάβει υπόψη σου αρκετό χώρο για άνεση.

Για να βεβαιωθείς ότι έχεις λάβει σωστά τη μέτρηση για το λαιμό σου, τύλιξε μια μεζούρα γύρω από αυτόν. Ενώ την κρατάς τη μεζούρα στη σωστή θέση, τοποθέτησε 1 με 2 δάκτυλα μεταξύ του λαιμού και της μεζούρας. Αυτό θα σου δώσει την άνεση που χρειάζεσαι ώστε να αναπνέεις σωστά και να μη σου γίνεται το πουκάμισο «στενός κορσές».

Μέτρηση Μανικιού

Η μέτρηση του μανικιού σας είναι κάτι περισσότερο από το μήκος του χεριού σας. Ξεκίνα και μέτρησε από το σημείο στη σπονδυλική σου στήλη, όπου ο λαιμός σου τέμνει τους ώμους σου. Τοποθέτησε την ταινία κατά μήκος της κορυφής του ώμου σου και προς τα κάτω στο εξωτερικό του βραχίονα σου προς τον καρπό σου. Εκεί που θες να κάθεται η μανσέτα του μανικιού σου είναι η μέτρηση που χρειάζεσαι. Μην ξεχάσεις να αφήσεις λίγο χώρο στη μέτρηση λυγίζοντας ελαφρά το χέρι σου.

Προσοχή!!!

Στους περισσότερους ανθρώπους, το μήκος κάθε χεριού είναι διαφορετικό! Γι αυτό, μέτρησε και τα δύο χέρια 2 φορές και υπολόγισε το μήκος του μακρύτερου χεριού. Εάν η μέτρηση του χεριού σου είναι μεταξύ δύο διαθέσιμων μεγεθών πουκάμισων, επίλεξε πάντα να αγοράσεις το μεγαλύτερο από τα δύο. Το μεγαλύτερο μέγεθος έχει τη δυνατότητα να κοντύνει ενώ το μικρότερο δε μπορεί να μακρύνει.

Μέτρηση Στήθους

Ξεκίνα τυλίγοντας μια ταινία μέτρησης γύρω από το στήθος και τη πλάτη σου. Για να έχεις ακριβή μέτρηση, βεβαιώσου ότι κρατάς την ταινία οριζόντια και παράλληλα με το έδαφος. Είναι χρήσιμο να κρατήσεις την αρχή της ταινίας στη θέση μεταξύ μασχάλης και πλευρού και στη συνέχεια τύλιξε τη ταινία γύρω από τον εαυτό σου.

Μέτρηση Μέσης

Εδώ θα σου αλλάξουμε τη κοσμοθεωρία! Θεώρησε πως η μέση σου είναι στο ύψος το οποίο θα φορούσες άνετα το παντελόνι σου και όχι στα «κόκαλα». Από την άλλη μεριά, εάν δεν είσαι σίγουρος, μέτρησε τον κορμό σου περίπου μία ίντσα κάτω από τον αφαλό σου, διατηρώντας την ταινία παράλληλα με το έδαφος. Για πιο αξιόπιστη μέτρηση της μέσης, στάσου φυσικά και τοποθέτησε το ένα δάχτυλο ανάμεσα στο σώμα σου και την ταινία μέτρησης.

Ο πιο γρήγορος τρόπος να βρεις το μέγεθος του πουκαμίσου σου (από ένα παλιό σου πουκάμισο)

Ακόμα και με τα κατάλληλα εργαλεία και μεθόδους, η λήψη των μετρήσεων του σώματός σου μπορεί να είναι μια δύσκολη μάχη. Όταν χρειαστεί να ανακαλύψεις το μέγεθος πουκάμισου που φοράς, αλλά κάνεις μετρήσεις μόνος σου, υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος: Αντί να μετρήσεις το σώμα σου, πάρε το αγαπημένο σου πουκάμισό, που σου ταιριάζει καλύτερα από την ντουλάπα, και μέτρησέ το.

Συμβουλές για να μετρήσετε το πουκάμισό σας σωστά:

Η μέτρηση του κολάρου πρέπει να λαμβάνεται όταν το πουκάμισο είναι απλωμένο. Μέτρησε από τη μέση της τρύπας του κουμπιού έως το κέντρο του κουμπιού του γιακά.

Για να μετρήσεις το στήθος, κούμπωσε το πουκάμισο και άπλωσε το. Στη συνέχεια, μέτρησε από άκρη σε άκρη ακριβώς κάτω από τη μασχάλη και διπλασίασε τον αριθμό. Η μέση του πουκάμισου θα είναι το πιο στενό σημείο.

Μέτρησε το μανίκι κατά μήκος της εξωτερικής άκρης, απέναντι από τη ραφή του μανικιού. Ξεκίνησε στην κορυφή του ώμου και τελείωσε στην άκρη της μανσέτας.

Δείξε ωραίος με το πουκάμισό σου

Οι μετρήσεις του ανδρικού πουκάμισου δεν είναι απλή υπόθεση. Το να γνωρίζεις τι σημαίνουν και πώς να βρεις το μέγεθός σου ίσως απαιτεί και συμβουλές από τους expert του είδους. Παρ’ όλα αυτά, τώρα είσαι πλήρως οπλισμένος με τις γνώσεις και τις δεξιότητες ώστε να αναζητήσεις ένα πουκάμισο που θα σου ταιριάζει γάντι! Τώρα που γνωρίζεις τις μετρήσεις σου, επίλεξε ένα καλοφτιαγμένο πουκάμισο που τα κάνει όλα. Δες τα ανδρικά πουκάμισά μας που είναι φτιαγμένα για κάθε τύπο άνδρα και συνθήκης.

Επισκέψου ένα από τα 10 καταστήματα Portobello’s και ανακάλυψε από κοντά όλη την συλλογή μας. Θα είμαστε στην διάθεσή σου για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το σχέδιο που θα αναδείξει το στυλ και την προσωπικότητά σου και φυσικά να σου προτείνουμε διάφορους συνδυασμούς για μια ολοκληρωμένη στιλιστική εικόνα!